The Cathouse vzw

Waar het aangenaam vertoeven is...

Paella


The Cathouse is weer een ervaring rijker! The Cathouse maakte een hele grote paella met een pan van 80 cm (zoals tijdens het StreetCatFoodFestival) voor de trailer van El Clásico van 2 april 2016 in Studio 6 van Videohouse voor Motionmakers in Vilvoorde…en dit om 8u ’s morgens. Het resultaat is verbluffend!W

De video kan je hier terugvinden...het is echt de moeite waard:


https://www.facebook.com/motionmakersbrussels/videos/1076350369074111/Vanaf 10 personen kan je zo'n paella bestellen voor de prijs van 18 euro per persoon!

Paella is van oorsprong Valenciaans. Toch heeft dit gerecht heel het Spaans grondgebied weten te veroveren, waardoor het gemakkelijk kan uitgeroepen worden tot nationaal gerecht. De ingrediënten kunnen variëren volgens de regio waar het gemaakt wordt, maar meestal komen de volgende ingrediënten in de meeste paellas voor: rijst, vis en schaaldieren, tomaten stukjes kip, soms konijn en garrafo (speciaal soort witte bonen uit Valencia) en natuurlijk saffraan. Het belangrijkste onderdeel van de bereiding is dat de rijst gekookt wordt in de bouillon van de vis- en schaaldieren of kip en konijn, het liefst buiten op een houtskool verhitte paella-pan (paellera). Zo wordt de paella ook in ‘The Cathouse’ geserveerd: terwijl U geniet van de sangria en de tapas, wordt de paella buiten bereidt. Akkeen heeft uit organisatorische redenen heeft de houtskool het onderspit moeten delven voor een paellabrander op gas.
In Spanje is de bereiding van paella van oudsher een sociale zondagmiddag-gebeurtenis, veelal klaargemaakt door de mannelijke leden van de familie. Tijdens de 'Las Fallas' feesten in Valencia (meestal rond 15 maart) zie je overal op straat paella's klaargemaakt worden.


Bestel je een paella bij The Cathouse, dan wordt dit een overheerlijke Valenciaanse paella (mixta).


De binnenlanden van de regio Valencia zijn de bakermat van de paella en andere rijstgerechten (arroces). Daar wordt sinds de introductie door de Moren in de 8e eeuw de typische paella-rijst verbouwd (korte dikke korrel met groot absorberend vermogen). Zo ontstond de Paella Valenciana, met als ingrediënten de lokaal aanwezige producten: in het binnenland konijn, kip, garrofón, eventueel slakken en in een later stadium aan de kust vis en schaaldieren (Paella de Marisco, Paella Marinera of in iets gewijzigde vorm Arroz a la banda). Gemengde paella's met vlees en vis worden ook Paella Mixta's. Van een oorspronkelijk eenvoudig boerengerecht veranderde de paella in een feestmaaltijd voor iedereen. Bij een goed gemaakte paella valenciana is de rijst nét niet plakkerig, maar ook niet te droog, en heeft het alle vocht geabsorbeerd. De soccarat; een knapperige en zeer smaakvolle korst die met een lepel van de bodem van de pan wordt geschraapt, is de favoriet bij alle paella-eters, ook bekend onder de naam quemada. De citroen compenseert de enigszins zoute rijst.


The Cathouse heeft al talloze paella's bereid en dit zowel ter plaatse als op verplaatsing. Verrassend lekker weet de paella van The Cathouse groot en klein te verleiden met zijn kleurrijk palet aan verse ingrediënten. Je boekt gegarandeerd succes bij je gasten.

Recepties & Buffetten


Een kleurrijke, feeërieke en originele sfeer creëren rondom de verschillende lekkere gerechten en/of hapjes, maar ook tegemoet komen aan je wensen met een zekere flexibiliteit, dat zijn de troeven die The Cathouse biedt voor je feesten of recepties.


Of je een verjaardags- of communiefeest, een jubileum, een huwelijksfeest of zelfs een bedrijfsreceptie in gedachte hebt, telkens wordt er in de mate van het mogelijke rekening gehouden met hetgeen je voorstelt.


The Cathouse zorgt voor je feest of receptie op verplaatsing of binnen haar eigen kader, aan jou de keus. The Cathouse is één en al oor.


Catering


Catering voor artiesten & medewerkers voor 'Boom Boom Pow' in het CCBToen het Nomadisch kunstencentrum Moussem op 1 oktober uitpakte met een ‘trendy urban night’ die luistert naar de hippe naam ‘Boom Boom Pow!’, in het cultuurcentrum van Berchem vroeg het aan The Cathouse om voor de catering te zorgen. Niet zo'n evidente opdracht, gezien er rekening moet gehouden worden met het feit dat een aantal artiesten en medewerkers graag hallal of vegetarisch willen eten, terwijl het voor anderen eender is. De kunst bestaat er dus in om een lekkere maaltijd te bereiden vol diversiteit om aan de verschillende culturen tegemoet te komen. The Cathouse lukte bijzonder goed in deze opdracht, want telkens kijken ze vol ongeduld uit naar de gerechten dat ze likkebaardend gaan oppeuzelen. Het is telkens weer een waar succes geweest. Zo'n menu bestaat altijd uit een verse soep, een hoofdgerecht en dessert.


Catering voor talrijke feesten: huwelijken, jubilea, verjaardagen, bijeenkomsten, recepties (zoals voor van Tumbador vzw, ArcelorMittal, afscheidsfeest van collega's, ...) met hapjes of met koud buffet en warme items, zoals paella, lasagna, Thaise curry,...)


Heel bijzonder was in ...


Juli 2010 tijdens de Tall Ship Race in Antwerpen op de Tecla


Antwerpen ontving in de zomer van 2010 opnieuw The Tall Ships Races en was meteen ook de vertrekhaven voor dit prestigieuze evenement. The Tall Ships Races zijn een race met grote internationale allure die in het teken staat van de vriendschap tussen jongeren.


In 2010 waren de "kathedralen van de zee" al voor de vijfde keer te gast in Antwerpen. Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen en de Stad Antwerpen sloegen de handen in elkaar om er weer een onvergetelijke gebeurtenis van te maken. The Cathouse maakte er ook deel van. Talloze zeilschepen lagen aan aangemeerd.
Het publiek kon van zaterdag 10 tot dinsdag 13 juli de unieke sfeer komen opsnuiven aan de Antwerpse kaaien. en er de aangemeerde Tall Ships komen bewonderen. De grootste zeilschepen gingen voor anker aan de Scheldekaaien, van het Steen tot aan de Waagnatie. De andere zeilschepen meerden aan in de dokken op het Eilandje, waar tientallen kleinere schepen hen vervoegen. Aan het Kattendijkdok, het Bonapartedok, het Willemdok en de Londenbrug zorgden de schepen met hun masten en tuigage voor een indrukwekkend decor. Dit werd het onwaarschijnlijk decor waarin The Cathouse haar spectaculairste catering heeft mogen doen. Deze catering ging door op het dek van de Tecla, één van de weinige en mooiste nog varende haringloggers in de wereld. The Cathouse bracht het buffet aan boord. Het dek diende als tafel. Het decor was idyllisch: het Kattendijkdok, het MAS op de achtergrond en talloze zeilschepen. Jan, kapitein van de Tecla, gaf het startschot om het buffet te openen, nadat hij eerst The Cathouse uitgebreid bedankte in zijn openingsspeech. Het was een plezier en een eer voor The Cathouse om op zo'n wonderlijke plek te cateren.